George Parker

Even voorstellen…

Even voorstellen…

Lees mijn laatste blogs op LinkedIn

Volg me op Linkedin

Sinds mijn vijfde ben ik gefascineerd, correctie, geobsedeerd door het creatief proces. Op een zeer memorabel moment werd ik me bewust van het feit dat alles om me heen ooit verzonnen was door mensen.

Of het nu gaat over het maken van een ontbijt, ons huis of de eerste mens die op de maan werd gezet toen ik 8 was. Het begon allemaal met een gevoel, een idee, een actie.

Ik wilde weten of ik zelf dingen kon verzinnen die ik zou willen maken, kunnen of meemaken. En of dat ook zou gebeuren dan. Ik fantaseerde naar hartelust en leefde die zo goed mogelijk uit. Het bevestigde mijn gevoel: je kunt je werkelijkheid veranderen. En als het lot niet meewerkt kun je andere wegen vinden.

Op mijn vijftiende nam ik een belangrijk besluit. Na een les kwantumfysica bevestigde wetenschappelijk dat realiteit buigbaar is. Ik vertelde mijn decaan dat ik mijn leven als atelier en laboratorium ging gebruiken.

Ik zou mijn leven verbeelden en die visioenen waarmaken (het atelier) om te ontdekken hoe het creatie proces werkt (het laboratorium).

In mijn professionele carrières vond ik mezelf vele malen opnieuw uit. Ik voelde wat me energie gaf, verbeeldde de realiteit die ik wilde en leerde mezelf daarnaar toe met vallen en opstaan. Als ik klaar was begon ik opnieuw. Dat leidde tot soms radicaal andere carrières (zie filmpje hierboven).

Datzelfde deed (en doe) ik ook in mijn privéleven. Wat wil ik graag zien gebeuren in de relaties met vrienden en zeker met mijn vrouw en mijn kinderen. Ook dat gaat niet zonder slag of stoot. Maar moeilijk is geen criterium in het creatief proces. Zolang je houdt van de uitkomst, zul je een weg banen die je daar brengt.

Het continue onderzoek naar hoe we onze werkelijkheid verzinnen en veranderen was altijd de rode draad. Ik ontdekte de onderliggende principes en formuleerde ze als De Drie Wetten van Waarneming: 1. Focus creëert je realiteit, 2. Perspectief creëert je focus, 3. Je zult én kunt je perspectief veranderen. De IDEAL Cyclus© is het universele instrument om ze toe te passen en je focus (het centrum van je activiteit en energie) te richten op wat je wilt creëren. Intentie en Effect (gerealiseerde intenties) staan centraal. Via verbeelding (Design), vereenvoudiging (Essentie) en directe Acties, Leer je wat werkt en niet werkt. Net zolang tot je de gewenste effecten hebt gerealiseerd.

Bel voor een vrijblijvend advies en ervaar direct hoe hij werkt:
06 5110 8415 | george@georgeparker.nl

Ga naar contactformulier

Wat klanten zeggen:

George Parker, een geweldige illusionist, mentalist, alchemist, schrijver, coach, spreker, trainer een vakman met waanzinnige energie, ideeën en drive. Door ‘De Grote dag van de Creativiteit’, met Amsterdam als inspiratiebron, kreeg ik prachtige inzichten, een scherpe focus en handvatten om mijn concepten verder te concretiseren.

Esther Spliethof, Bedrijf

George is a very interesting, funny and very skilled public speaker, host and performer. He knows how to keep the attention of the audience and is not shy to show his magic tricks to do so. Highly recommended!

Hugo Passchier, Bedrijf

George heeft met zijn humoristische, energieke performance laten zien dat een enkel fenomeen door meerdere personen verschillend kan worden uitgelegd. Geloof niet enkel op je eigen perceptie in besluitvorming.
George heeft op humoristische, energieke wijze onze organisatie aan het denken gezet dat percepties, die je (deels) zelf kunt realiseren, in grote mate de keuze van een klant voor ons product positief beïnvloeden.
George heeft met veel energie en humor, de verkooporganisatie aan het nadenken gezet dat je een winnaar kunt zijn als het eigen gelijk en routines ruimte maken voor innovatie en meebewegen met nieuwe ontwikkelingen en trends.

Alexander van der Weide, Eldon

Boeken

George Parker heeft verschillende boeken geschreven…