George Parker

Even voorstellen…

Even voorstellen…

Sinds mijn vijfde ben ik gefascineerd, correctie, geobsedeerd door het feit dat alles om ons heen maar ook ons eigen leven voortkomt uit onze verbeeldingskracht, gevoel en acties.

Alles is het resultaat van een creatief proces; bewust en onbewust

We verzinnen dingen zoals een stoel en ontdekken hoe we die moeten maken. Maar we fantaseren ook over onmogelijke zoals een persoon op de maan zetten en vinden manieren om dat te doen zoals ik met open mond op televisie zag toen ik acht was.

We verzinnen nuttige, briljante, saaie, nare, stomme, grappige, kunstzinnige, functionele en onopvallende dingen. Alles is het resultaat van een creatief proces.

Voelen, verbeelden, vereenvoudigen en verwezenlijken

Dus ik begon te fantaseren over wat ik wilde (mee)maken. En vond manieren om die verzinsels uit te leven. Op mijn vijftiende vertelde ik mijn decaan dat ik wilde weten hoe we werkelijkheid verzinnen en hoe we die veranderen. Ik zou mijn leven als atelier gebruiken door te verzinnen wat ik wilde (mee)maken en dat uit te voeren. Maar ook als laboratorium om te onderzoeken waar ideeën vandaan kwamen, hoe onbewuste en automatisch creëren verschilt van de bewuste creatieve manier.

Mijn leven als atelier en laboratorium

Ik ging niet de verwachte β-studie doen, maar studeerde ontwikkelingspsychologie. En bleef mezelf opnieuw uitvinden in ruim tien zeer verschillende carrières zoals je in het filmpje zag. Van therapeut en gezondheidszorg via programmeur, sales, management trainer, consultant, projectmanager tot theatermaker, illusionist, mentalist, comedian, illustrator, animator en spreker/auteur. Nu integreer ik alles en gids teams en organisatie met alle verworven inzichten en vaardigheden van A naar B waar B nog niet helemaal helder is en de route ook nog moet ontstaan. Dat zijn enerverende creatieve processen met veel gevoel, verbeeldingskracht, speelsheid en doorzettingsvermogen waarin iedereen boven zichzelf uitstijgt.

Ik benaderde ook mijn privé-leven als creatief proces wat leidde tot een kleurrijke geschiedenis vol vallen en opstaan, wat nu eenmaal bij elke vernieuwing hoort. De ruim veertig jaar met mijn partner Marja Lingsma, kinderen opvoeden (Ivar (1981) en Emil (1987)), vriendschaps- en professionele relaties groeiden door te blijven fantaseren over wat we wilden zien gebeuren en net zolang door te gaan tot we manieren vonden om dat waar te maken.

 

Bel voor een vrijblijvend adviesgesprek en ervaar direct hoe ik werk:
06 5110 8415 | george@georgeparker.nl

Wat klanten zeggen:

George Parker, een geweldige illusionist, mentalist, alchemist, schrijver, coach, spreker, trainer een vakman met waanzinnige energie, ideeën en drive. Door ‘De Grote dag van de Creativiteit’, met Amsterdam als inspiratiebron, kreeg ik prachtige inzichten, een scherpe focus en handvatten om mijn concepten verder te concretiseren.

Esther Spliethof, Zelfstandig ondernemer

George is a very interesting, funny and very skilled public speaker, host and performer. He knows how to keep the attention of the audience and is not shy to show his magic tricks to do so. Highly recommended!

Hugo Passchier, Sales

George heeft met zijn humoristische, energieke performance laten zien dat een enkel fenomeen door meerdere personen verschillend kan worden uitgelegd. Geloof niet enkel op je eigen perceptie in besluitvorming.
George heeft op humoristische, energieke wijze onze organisatie aan het denken gezet dat percepties, die je (deels) zelf kunt realiseren, in grote mate de keuze van een klant voor ons product positief beïnvloeden.
George heeft met veel energie en humor, de verkooporganisatie aan het nadenken gezet dat je een winnaar kunt zijn als het eigen gelijk en routines ruimte maken voor innovatie en meebewegen met nieuwe ontwikkelingen en trends.

Alexander van der Weide, Eldon

Boeken

George Parker heeft verschillende boeken geschreven…